Konsumentverket stoppar solsäng

Konsument • Publicerad 9 oktober 2019
Konsumentverket stoppar solsäng. Arkivbild.
Konsumentverket stoppar solsäng. Arkivbild.Foto: Patrik Lundin/ SvD/TT

Konsumentverket har beslutat om försäljningsförbud av en solsäng hos butikskedjan Jula. Myndigheten kräver att Jula återkallar alla sängar och att konsumenten får pengarna tillbaka, eller eventuellt en ny, felfri säng.

Bakgrunden till stoppet är en olycka som skedde i fjol då en man klämde sitt finger så illa att fingerspetsen inte gick att rädda. Enligt Konsumentverket finns det en allvarlig klämrisk som gör att produkten inte är säker. Myndigheten har, utan framgång, uppmanat Jula att återkalla produkten, framgår det av ett pressmeddelande.

Enligt föreläggandet från Konsumentverket har Jula nu tre månader på sig att redovisa för myndigheten hur återkallandet av solsängarna gått. Om butikskedjan går emot förbudet riskerar bolaget ett vite på en halv miljon kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.