Annons

Kraftig rök vid soptippsbrand i Norrköping

Brand • Publicerad 7 september 2019
Det brinner i en återvinningsanläggning i Norrköping. Arkivbild.
Det brinner i en återvinningsanläggning i Norrköping. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En brand har härjat på en återvinningsanläggning i norra Norrköping sedan tidigt på lördagsmorgonen, rapporterar lokala medier.

Det är en sex meter hög sophög med plast som brinner, enligt . Anläggningen ligger i de norra delarna av centrala Norrköping och är ungefär 70 gånger 50 meter stor.

Annons

En stor rökpelare stiger från platsen och räddningstjänsten varnade tidigt på morgonen för en mörk och potentiellt farlig rök. Under släckningsarbetet har röken ljusnat.

Räddningstjänsten säger till att släckningsarbetet lär pågå åtminstone hela eftermiddagen. Man lyfter på material med hjälp av lastmaskiner för att komma åt elden.

– I och med att vi flyttar material så tar branden fart. Så det är lite problematiskt. Även om det tar fart ser vi ingen spridningsrisk i nuläget. Troligen kommer släckningsarbetet att pågå hela dagen, säger räddningstjänstens inre befäl Peter Holm till tidningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons