Annons

Kraftig smäll tros komma från flygplan

Militärt • Publicerad 2 september 2019
En kraftig smäll som hördes i Stockholmsområdet kopplas till en testflygning som Saab genomfört med Gripen E. Arkivbild.
En kraftig smäll som hördes i Stockholmsområdet kopplas till en testflygning som Saab genomfört med Gripen E. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

En mycket kraftig smäll hördes över de södra och östra delarna av Stockholms län på måndagseftermiddagen. Många trodde först att det rörde sig om en jordbävning, men det mesta talar för att det var ett flygplan som passerade ljudvallen.

Saab har genomfört testflygningar under dagen.

Annons

– Vi har genomfört planerade testflygningar med Gripen E. Det har varit ganska långt ute till havs, men det kan höras på långt håll om vinden ligger på ett visst sätt, säger Johan Öberg, presskommunikatör vid Saab.

Polisen fick in en mängd samtal om smällen och kontrollerade först med Svenska nationella seismiska nätet som meddelade att det inte rörde sig om ett jordskalv.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons