Kroatisk festival evakuerad efter skogsbrand

Musik • Publicerad 16 juli 2019
Tyga skulle ha uppträtt på Fresh Island. Arkivbild.
Tyga skulle ha uppträtt på Fresh Island. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Runt 10 000 festivalbesökare på Fresh Island-festivalen på den kroatiska ön Pag har fått evakueras efter en skogsbrand. Branden bröt ut på måndagskvällen och bussar sattes in för att föra besökarna i säkerhet.

Festivalen är en av Europas största hiphopfestivaler och bland artisterna som skulle uppträda på måndagskvällen finns amerikanske Tyga och brittiske Not3s.

Ingen har kommit till skada och branden är under kontroll, meddelar Ante Dabo, borgmästare i staden Novalja, i kroatisk radio.

Festivalen skulle ha pågått till den 19 juli, men nu är det oklart när den kan återupptas. Festivalarrangörerna skriver på Facebook att polis och räddningstjänst på tisdagsmorgonen bedömde att det fortfarande inte var säkert att återvända till festivalområdet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.