Annons

Kungen nobbar Öberg – för Kalla

Hanna Öberg, Mona Brorsson, Sebastian Samuelsson och resten av de svenska skidskyttarna jagar medaljer i skidskytte-VM i Antholz.
Men något kungligt stöd kan de inte räkna med den här gången – Carl XVI Gustaf kommer i stället följa skidtävlingarna i Östersund, rapporterar .
Skidskytte • Publicerad 13 februari 2020
Kung Carl XVI Gustaf nobbar Hanna Öberg och skidskyttelaget för att se Linn Svahn, Frida Karlsson och Charlotte Kalla tävla under Ski Tour 2020 i Östersund. Arkivbild.
Kung Carl XVI Gustaf nobbar Hanna Öberg och skidskyttelaget för att se Linn Svahn, Frida Karlsson och Charlotte Kalla tävla under Ski Tour 2020 i Östersund. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

– Kungen är i Östersund och följer skidtävlingen där, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen.

Under OS i Pyeongchang 2018 fanns han på plats och såg bland annat skidskytteherrarna åka hem ett guld i stafetten.

Annons

I fjol nobbade kung Carl XVI Gustaf däremot skidskytte-VM i Östersund och inte heller den här gången kommer kungen vara på plats under mästerskapet, som inleddes med en svensk elfteplats i mixedstafetten i italienska Antholz.

I helgen är det i stället Linn Svahn, Frida Karlsson och Charlotte Kalla som väcker kungens intresse när de tävlar i Ski Tour i Östersund. Carl XVI Gustaf kommer dessutom resa till Trondheim för att se tourens avslutande tävlingar 22–23 februari.

– Kungen och hela kungafamiljen följer alla stjärnor och ibland så är det svårt att vara med på plats, men kungen kommer naturligtvis att följa detta på distans, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet..

Det är inte första gången kung Carl XVI Gustaf är på plats för att heja fram svenska idrottare. Tvärtom är han en vanlig syn på olika idrottsevenemang världen runt och har genom åren fått se en rad sportsliga framgångar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons