Kvalfiasko för Roos: Väldigt besviken

Hon kände sig i sitt livs form. Men trots att Fanny Roos har presterat på en helt ny nivå under säsongen och kom till VM som världsåtta i kula fick hon inte till det och misslyckades med att ta sig till final.
Friidrott • Publicerad 2 oktober 2019
Fanny Roos har tävlat klart i VM.
Fanny Roos har tävlat klart i VM.Foto: Jessica Gow/TT

– Jag är väldigt besviken, jag hade verkligen höga förhoppningar det här året. Men jag fick verkligen inte ihop det, säger Roos, som slutade på 14:e plats i kulstötningskvalet, efteråt.

Efter att ha trampat över i första stötte Roos 18,01 meter i andra försöket vilket blev hennes längsta stöt. Men det var en bit från direktkvalgränsen på 18,40 och också långt ifrån hennes personliga rekord på 19,06.

TT: Är det nerver?

– Ja, det och teknik. Jag sätter det inte när jag behöver.

Inte heller Vanessa Kamga nådde final i diskus, men det var desto mer väntat. Den 20-åriga talangen kastade som längst 55,87 i kvalet i sin VM-debut, vilket var långt från att räcka till final. Hon slutade på 24:e plats i kvalet, men var sprudlande glad ändå.

– Det var askul, det här vill man göra igen, säger Kamga.

TT: Vad tar du med dig härifrån?

– Det är väldigt speciellt att kasta med de bästa, och på träningarna innan när vi är tillsammans allihopa. Det är det jag tar med mig, hur roligt det är. De här tjejerna är typ 28 år, jag är 20 så diskus tar tid. Och då känns det väldigt coolt och tacksamt att jag är 20 år och ändå kommer 24:a.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.