Annons

Landslagsbråket: "De verkar inte fatta"

Bara timmarna innan SDHL-premiären blåste Svenska ishockeyförbundet av Damkronornas hemmaturnering i Luleå i november.
Ishockey • Publicerad 13 september 2019
AIK:s Fanny Rask är kritisk till förbundet i landslagskonflikten.
AIK:s Fanny Rask är kritisk till förbundet i landslagskonflikten.Foto: Erik Simander / TT

Irritationen bland landslagsspelarna var stor efter premiäromgången.

Brynässtjärnan Erika Grahm sade, om förbundet, till Aftonbladet:

Annons

– De bajsar på damhockeyn.

Lisa Johansson höll med:

– Jag kan väl backa det hon säger.

Spelarna reagerar både på tidpunkten och på att förbundet inte går spelarna till mötes. AIK-duon Lisa Johansson och Fanny Rask, som båda har spelat 133 landskamper, gladdes över 2–0-segern i premiären över rivalen Djurgården, men uppsynen mörknade när konflikten kom på tal.

– Det är så klart jättetråkigt att få det beskedet om hemmaturneringen. Vi har hela tiden haft ambitionen att kunna spela den. Vi anser att det avtalsförslaget vi lagt fram inte är orimligt, att förbundet skulle kunna möta upp det, sade Rask.

TT: Vad tycker du om tajmingen?

– Det är väl olyckligt med tanke på hur mycket positivt som händer med damhockeyn i Sverige med SDHL och nya sponsorer. Man försöker göra det större och bättre för alla inblandade.

– Man känner väl att vi inte tas på riktigt allvar och att de inte förstår allvaret i att vi vill få en förändring, sade Rask.

Konflikten med förbundet är en månad gammal och det senaste avtalsförslaget, som spelarna genom fackförbundet Sico sade nej till i torsdags, ger Rask inte mycket för.

– Det är inte några speciella förändringar över huvud taget, säger hon.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons