Annons

Långivare tvekar om förlängda Norwegian-lån

Det skuldtyngda lågprisflygbolaget Norwegians försök att få långivare att gå med på förlängda löptider på två stora obligationslån har stött på patrull.
Ekonomi • Publicerad 4 september 2019
Ett utdraget flygförbud för Boeing 737 Max 8 slår hårt mot bland annat Norwegian, som har 18 flygplan av modellen i sin flygplansflotta. Arkivbild
Ett utdraget flygförbud för Boeing 737 Max 8 slår hårt mot bland annat Norwegian, som har 18 flygplan av modellen i sin flygplansflotta. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Norwegian har erbjudit långivarna pant i form av landningsrättigheter på Gatwick-flygplatsen i London. Men det imponerar inte på hedgefonden Sissener Canopus, en av de största ägarna bakom en av de obligationer som Norwegian vill skjuta upp återbetalningen på, skriver den norska tidningen Finansavisen.

– Vi är ganska skeptiska, för att uttrycka sig milt, säger Philippe Sissener till tidningen.

Annons

Norwegian har begärt att få ett besked från långivarna senast måndag den 16 september.

Det var i måndags som Norwegians vd Geir Karlsen gick ut med att han vill förhandla om löptiderna på två obligationslån på sammanlagt 380 miljoner dollar (3,7 miljarder kronor).

Det skuldtyngda flygbolaget, som så sent som i fjol tvingades genomföra en nyemission på tre miljarder norska kronor, plågas bland annat av att en stor del av flygplansflottan är kvar på marken. Anledningen är det flygförbud som fortfarande gäller för det olycksdrabbade flygplanet Boeing 737 Max 8 samt tekniska problem med flygplansmotorer.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons