Annons

Leksand hemliga anfallsvapen slog till

Direkt i SHL-premiären presenterade sig Leksands dolda anfallsvapen – nyförvärvet Sebastian Wännström, 28.
Han gjorde två mål när dalalaget slog Malmö med 5–2.
Ishockey • Publicerad 14 september 2019
Jubel i Leksand efter 2–2-målet av Sebastian Wännström mot Malmö.
Jubel i Leksand efter 2–2-målet av Sebastian Wännström mot Malmö.Foto: Ulf Palm/TT

Inför återkomsten till SHL har snacket i Leksand mest handlat om de nya ”OS-spelarna” Johan Fransson, Jonas Ahnelöv och Patrik Zackrisson kombinerat med Spencer Abbott och målvakten Janne Juvonen.

Sebastian Wännström, som kom till Leksand efter en tyngre säsong i HV 71, har gått lite under radarn – fram tills nu.

Annons

I premiärmatchen mot Malmö gjorde han det första målet samt den otroligt viktiga kvitteringen till 2–2 i början av sista perioden. Den luttrade hemmapubliken, som genom åren sett så många profiler, fick den här kvällen en ny favorit.

– Det är fantastiskt roligt. Men jag vill inte tänka på sådant och sätta press på mig. Det gäller bara ut på isen, köra och ha roligt, säger Wännström.

Vändningen

Efter halva matchen såg det dock illa ut för Leksand. Malmö i ledning med 2–1 satte hård press på dalalaget. Men i slutet av andra perioden kom vändningen. Några lyckade byten skapade självförtroende och kraft hos leksingarna och det blev en total scenförändring.

– Vi kom i gång som ett helt nytt lag sedan alla femmorna pratat med varandra för att förbättra situationen i matchen. Sedan var det skönt att gnugga ner dem i tredje perioden, säger Wännström.

Hans kvitteringspuck blev en dalasnackis. Jonas Ahnelöv slog en perfekt passning till en fristående Sebastian som dribblade bort den utmärkte Malmömålvakten Oscar Alsenfelt.

– Jag var helt ren framför målet. Det är inte många som brukar se sådant, men det gjorde Ahnelöv som har ögon i nacken, säger Sebastian Wännström.

Flyget störde Leksand

Det stora samtalsämnet var annars Malmös flygstrul. Matchen skulle ha börjat klockan 15.15 men startade klockan 18.45.

Leksands tränare Roger Melin menar att Leksand stördes mest av den uppladdningen, trots att de kunde vila på hemmaplan.

– Först fick vi beskedet sent och det var pressat att kalla tillbaka spelarna som var på väg till hallen. Därefter fick vi vänta utan att få någon riktig information om vad som hände. Det kom olika information, men vi fick egentligen inget riktigt besked om matchstart förrän Malmö kom till arenan. Den ovissheten var påfrestande. Samtidigt fanns Malmös spelare mitt i processen och var hela tiden uppdaterade vad som gällde. Det var en fördel för dem, säger han.

Malmös lagkapten, Fredrik Händemark, betonade också efter matchen att flygproblemet inte bidrog till att laget förlorade.

– Det inverkade ingenting på vår insats. Problemet för oss var att vi inte kunde avgöra matchen när vi hade vårt övertag i början av andra perioden. Detta måste vi ta med oss, säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons