Livsmedelsbutik rånad – en till sjukhus

Brott • Publicerad 3 oktober 2019
En livsmedelsbutik i Sollentuna har rånats av två personer. Arkivbild.
En livsmedelsbutik i Sollentuna har rånats av två personer. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män har rånat en livsmedelsbutik i Sollentuna norr om Stockholm, beväpnade med ett pistolliknande föremål och kniv, och misshandlat en anställd.

Polisen larmades vid klockan 12 på torsdagen och en jakt på rånarna tog vid med över fem patruller på plats. Men polisen har inte lyckats gripa gärningsmännen, enligt polisens presstalesperson Åsa Wallentin.

– Vi har ingen gripen i ärendet och har inga poliser kvar ute på platsen. Nu arbetar vi vidare med att sammanställa vittnesförhör och undersöka om det kan finnas filmer från övervakningskameror, säger hon till TT.

Den skadade personen är förd till sjukhus med ambulans, men har inga livshotande skador. Polisen misstänker att rånarna kommit över butiksvaror, men utesluter inte att de också kommit över pengar.

En förundersökning om grovt rån har inletts.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.