Annons

Lundgren och Haag årets julvärdar: "På tiden"

För första gången blir det delat julvärdskap i SVT. Lotta Lundgren och Erik Haag får äran att tända ljuset i rutan på julafton.
Tv • Publicerad 4 december 2017
För första gången blir det delat julvärdskap i SVT. Erik Haag och Lotta Lundgren har fått prestigeuppdraget.
För första gången blir det delat julvärdskap i SVT. Erik Haag och Lotta Lundgren har fått prestigeuppdraget.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Erik Haag och Lotta Lundgren är årets julvärdar i SVT.
Erik Haag och Lotta Lundgren är årets julvärdar i SVT.Foto: Jonas Ekströmer/TT

De gjorde julkalendern 2015 och de har satt upp föreställningen "Alla kan äta julbord". Nu får programledarduon och paret Lotta Lundgren och Erik Haag prestigeuppdraget att guida tv-tittarna i SVT på julafton.

Erik Haag blev förvånad när de erbjöds att vara julvärdar.

Annons

– Jag tänkte att det måste ha blivit något fel, att det hänt någonting som gjort att de har fått tänka om och fråga oss. Men jag blev också glad, man tar vad man får, säger han.

Lotta Lundgren tyckte däremot att det var dags att de fick frågan:

– Vi har ändå hållit på och kretsar kring ämnet jul. Vi kan vissa grejer om jul, sätt på kameran så kan vi berätta om det, så tänkte jag. Var det skrytigt tänkt?

"Missa inte det"

De berättar att de ska försöka följa julvärdsformen så gott de kan. Men det blir kanske lite mer mat än vad tittarna är vana vid.

– Vi kommer att äta ett julbord i tv, säger Lotta Lundgren.

– Missa inte det, säger Erik Haag.

Att de är två som delar på julvärdskapet ser de bara som en fördel.

– Det hade varit en annan grej om det hade varit en person som jag inte kände som jag skulle göra det ihop med. Kanske en jätteosympatisk människa som man hade behövt låtsas gilla. Det hade ju varit sämre, säger Erik Haag.

"Förhandlingar pågår"

Paret har bland annat gjort "Landet brunsås", "Historieätarna" och tv-aktuella "Bye bye Sverige" tillsammans.

– Vi jobbar ju ihop med i stort sett allt så jag är glad över att de inte vill dela på oss. Jag tycker att vi har en arbetsprocess som funkar så bra, säger Lotta Lundgren.

Annons

– Förhandlingar pågår i den frågan, säger Lotta Lundgren.

– Det känns jobbigt att vara bufflig och säga att det borde vara en själv. Samtidigt lär ju inte den här chansen återkomma så många gånger i livet. Att då inte ta chansen... Det är ju lite som att klättra upp på Kebnekaise men inte gå upp på toppen, säger Erik Haag.

Linus Brännström/TT /TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons