Annons

Lurar in och dödar råttan med elstöt

Skadedjur • Publicerad 6 augusti 2019
Moderna och giftfria råttfällor har visat sig vara effektivt för att få bukt med råttorna i Göteborg. Arkivbild.
Moderna och giftfria råttfällor har visat sig vara effektivt för att få bukt med råttorna i Göteborg. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Giftfria råttfällor har visat sig effektiva för att få bukt med råttor i Göteborg, Ett saneringsföretag har placerat ut 2 200 moderna fällor i form av en plåtlåda som lockar in råttan med hjälp av dofter. Sen dödas den med en elchock. När en råtta har fångats får företaget ett sms.

– Det här är ett fantastiskt verktyg, det gör att vi har bevakning dygnet runt och kan göra en större analys på vilka insatser som krävs. Det är också en miljövänlig metod eftersom vi inte behöver använda gifter, säger Mikael Eliasson, gruppledare för Anticimex skadedjursutrotning till GP.

Saneringsfirmorna använder råttgift i allt mindre omfattning i dag sedan reglerna blivit striktare, gift får inte finnas kvar mer än någon månad och bara när det finns råttor i området, skriver GP.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons