1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Makethemark vann – tveksam till finalstart

Makethemark och Ulf Ohlsson tog hem den fjärde och sista uttagningstävlingen till Olympiatravet. Men tränaren Petri Salmela är högst tveksam om han vill vara med i finalen nästa lördag på Åby.

Bodentränaren ville avvakta lördagskvällen innan han lämnade ett slutgiltigt besked om sin stjärna.

Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen har två starka inhoppare - om Salmela tackar nej till årets första svenska internationella storlopp.

Handsome Brad, som tränas av Ulf Stenströmer, och Sorbet, som tränas av Daniel Redén, vill gärna vara med. Sorbet svarade för en svettig insats som tvåa bakom Makethemark efter att ha travat utvändigt om ledaren hela loppet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

I sista kurvan attackerade Makethemark hastigt i tredjespår. Inne på upploppet blev det en häftig strid om segern, men Sorbet fick ge sig med någon centimeter.

– Surt förstås, men hästen gjorde ett jättebra lopp igen. Sorbet har verkligen utvecklats, sade kusken Örjan Kihlström.

"Så jäkla bra"

Makethemarks tränare Petri Salmela strålade efter vinsten.

– Det ska inte gå att vinna i en årsdebut, dessutom tävlade han med skor runt om. Men hästen är så jäkla bra. Det är fantastiskt att ha en sådan här häst och få vara med och tävla mot dom bästa. Svårast för mig blir nu att matcha hästen rätt. Innan dagens lopp sa jag att vi skulle sikta på Copenhagen Cup om tre veckor.

Salmela drömmer om att få vara med i Elitloppet sista söndagen i maj.

Förstapriset var 200 000 kronor och sexåringen passerade nu fem miljoner kronor i prissumma.

Team Kihlström & Redén missade snöpligt vinsten i den högsta klassen. Men det blev ändå en dubbel på V75-spelet genom Chapter N Deo och Bucks To Burn efter perfekta styrningar av Kihlström.

Femte raka för Månprinsen

Bucks To Burn tränades tidigare av Solvallakollegan Roger Walmann men flyttades till Redén förra sommaren som gjort ett väldigt bra arbete med sexåringen. På åtta starter har det blivit fem segrar, två andra- och ett fjärdepris. Nu är man dessutom klara för V75 på Solvalla om en dryg månad.

Kallblodskungen Månprinsen AM joggade hem Dubbelcupens final för femte året i rad. Tränaren Gunnar Melander var mycket belåten med sin stjärna.

– I dag var han verkligen bra. Jag ville ge honom ett riktigt lopp och därför körde jag fram tidigt utvändigt om ledaren och för att ha koll på motståndarna. Jag lät honom öka på sista biten och han kändes helt underbar. Vi siktar förstås på Elitkampen på Solvalla den 27 maj men först blir det ett lopp på Bergsåker, sade Gunnar Melander.

Läs mer

Sjukvård

Hyrpersonal hoppar av – BB stänger två salar

Verksamhetschefen: ”Vi har klarat av situationen”.

Dricksvatten

Kommunen tar bort uppmaning att koka dricksvattnet

”Kontroller visar att dricksvattnet är fullt tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen.”

Djur och natur

Högsäsong på katthotellet

Under semestern är det många som letar kattvakt. På Tingsryds katthotell finns alla bekvämligheter för den pälsbeklädda i familjen.

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.

Älmhult

Bilen kedjades fast

När bilägaren kom ut ut för att hämta sitt fordon så var framhjulet fastkedjat.

Ledare

Tig ej mer om Flam

Facebook behöver inte lämna någon förklaring till Flam utan kan kasta fram några standardiserade fraser om lämplighet.