Annons

Åtalas för hittad sprängladdning i trapphus

Brott • Publicerad 8 augusti 2019
En 22-årig man åtalas vid Malmö tingsrätt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse sedan en sprängladdning hittats i Rosengård. Arkivbild.
En 22-årig man åtalas vid Malmö tingsrätt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse sedan en sprängladdning hittats i Rosengård. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 22-årig man i Malmö åtalas för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse sedan en sprängladdning hittats under en trappa i ett trapphus i Rosengård i mitten av april, skriver .

Sprängladdningen som hittades vägde drygt 1,8 kilo och man har hittat 22-åringens dna på anordningen samt rester av sprängmedel på hans händer.

Annons

En major från Försvarsmakten ska vittna om hur stor skada en detonation hade kunnat orsaka.

– Om du har en förpackad laddning som i det här fallet i metall och ligger nära bebyggelse så är splitterrisken upp till 600 meter, säger åklagare Tomas Olvmyr till tidningen.

Alternativt yrkar åklagaren att 22-åringen, som nekar till brott, har gjort sig skyldig till grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Mannen har tidigare åtalas för en sprängning av en entré till ett niovåningshus i Malmö 2017, men friades då av såväl tingsrätten som hovrätten, skriver Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons