Annons

Man drogs med i ras när stängd väg öppnades

Norge • Publicerad 1 augusti 2019
En man befaras ha omkommit när ett flera hundra meter långt jordskred drog fram över väg 451 i Jølster kommun i västra Norge i tisdags kväll.
En man befaras ha omkommit när ett flera hundra meter långt jordskred drog fram över väg 451 i Jølster kommun i västra Norge i tisdags kväll.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix / TT

Polisen i Norge beklagar att trafiken släpptes på för tidigt på den väg i Jølster, i västra Norge, som stängdes i tisdags kväll. Kort efter att den öppnats gick ett ras över vägen och drog med sig en personbil med en man i 50-årsåldern.

Polisen konstaterar att beslutet att öppna vägen efter tre timmar fick tragiska konsekvenser, men påpekar att det gjordes efter konsultationer med en geolog från Norges motsvarighet till Trafikverket.

Mannen som drogs med i raset hade på torsdagen ännu inte påträffats. En fjärrstyrd undervattensfarkost sattes under eftermiddagen in i sökinsatsen, tillsammans med helikopter och båtar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons