Man kapade 70 personers identiteter

Brott • Publicerad 10 juli 2019
En man från Örebro åtalas för ett stort antal grova bedrägerier. Arkivbild.
En man från Örebro åtalas för ett stort antal grova bedrägerier. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

En 23-årig man från Örebro åtalas för att ha kapat runt 70 personers identiteter och hämtat ut mobiler och surfplattor för nästan en miljon kronor under en tvåmånadersperiod, skriver .

Enligt åklagaren har den misstänkte lagt beställningar med främlingars personnummer och tagit reda på deras adresser via folkbokföringen. Sedan ska mannen ha angett egna telefonnummer och mejladresser och använt bank-id och stulna legitimationer för att lura personalen på uthämtningsställena.

23-åringen avslöjades när han försökte hämta ut paket på en butik i skånska Åhus. Personen vars identitet han använde sig av hade tidigare jobbat i butiken.

Mannen, som åtalas för flera fall av grovt bedrägeri och olovlig identitetsanvändning, har inte kommenterat anklagelserna i förhör, men erkänner bedrägeriförsöket i Åhus.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.