Annons

En gripen efter knivskärning i Kungälv

En person har gripits efter att en man i 20-årsåldern blivit knivskuren i ansiktet, i ett bostadsområde i Kungälvs kommun.
Polisen söker efter ytterligare en person, misstänkt för inblandning.
Brott • Publicerad 7 augusti 2019
En man i 20-årsåldern har blivit knivskuren i ansiktet, i ett bostadsområde i Kungälvs kommun. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern har blivit knivskuren i ansiktet, i ett bostadsområde i Kungälvs kommun. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Larmet om knivskärningen kom till polisen 21.50 på tisdagskvällen.

– Det börjar med att det är flera personer som ringer in till oss om att det bråkas utanför på den här gatan. Vi kommer fram och anträffar mannen i 20-årsåldern som är knivskuren i ansiktet, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen region Väst, till TT.

Annons

Den knivskurne mannen var talbar när polisen anlände.

– Han förs ganska snart med ambulans till sjukhus och vi börjar att höra vittnen på plats och lokalisera brottsplatsen, säger Saghamre till TT.

Ett sökningsarbete med hjälp av bland annat hundpatruller och helikopter startade, rapporterar lokala medier. Under natten kunde en person gripas som senare anhölls av åklagare, meddelar polisen.

– Vi har hämtat in en man i 20-årsåldern för förhör som är frihetsberövad. Vi söker efter ytterligare en person som vi identifierat men som vi inte lyckats hitta, säger Martina Saghamre,

En förundersökning gällande grov misshandel, alternativt försök till rån eller utpressning, har upprättats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons