Man misstänks för knivattackerna i London

Storbritannien • Publicerad 5 april 2019
Polis på Fairfield Road i Enfield i norra London där det femte offret knivhöggs. Bilden är från i tisdags, samma dag som mannen angreps.
Polis på Fairfield Road i Enfield i norra London där det femte offret knivhöggs. Bilden är från i tisdags, samma dag som mannen angreps.Foto: Henry Vaughan/AP/TT

Polisen i Storbritannien misstänker en 29-årig man för de upprepade knivattackerna i Edmonton i norra London under den gångna helgen. Mannen ska framträda inför rätten senare under dagen, enligt polisen.

Fyra personer knivhöggs under lördagskvällen och söndagsmorgonen. Tre av offren attackerades på gatan och en fjärde i anslutning till tunnelbanestationen Seven Sisters. På tisdagsmorgonen återfanns även en femte man med knivskador, i Enfield i norra London.

Ett av offren, en kvinna, är kvar på sjukhuset med allvarliga men inte livshotande skador. Ytterligare två män som knivhöggs vårdas också på sjukhus, men deras hälsostillstånd beskrivs som stabilt. Två av offren har lämnat sjukhuset.

Londonpolisen har tidigare gått ut med att mannen misstänks lida av psykiska problem, och att det inte finns någon anledning att misstänka terrorism.

Knivskärningarna ledde till en stor polisinsats i jakten på mannen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.