Annons

Många civila dödade i flygattacker i Syrien

Syrien • Publicerad 17 augusti 2019
Medlemmar av den syriska organisationen Vita hjälmarna arbetar vid en byggnad i byn Deir al-Sharqi som raserats i en flygattack på lördagen. Bildens äkthet har autentiserats av nyhetsbyrån AP.
Medlemmar av den syriska organisationen Vita hjälmarna arbetar vid en byggnad i byn Deir al-Sharqi som raserats i en flygattack på lördagen. Bildens äkthet har autentiserats av nyhetsbyrån AP.Foto: De vita hjälmarna/AP/TT

De syriska och ryska styrkornas flygattacker mot mål i nordvästra Syrien har lett till 27 civila dödsoffer på två dygn, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sju medlemmar av samma familj dödades i en attack mot byn Deir al-Sharqi på lördagsmorgonen. Ytterligare sju civila dödades i flygangrepp på andra platser i området, enligt SOHR, som bevakar kriget från Storbritannien.

Annons

Under fredagen dödades 13 civila i byn al-Haas, däribland en gravid kvinna.

Offensiven mot det rebellkontrollerade området har pågått i flera månader och de dödade i al-Haas hade sökt skydd där efter att ha flytt från andra platser.

Rami Abdel Rahman, SOHR:s chef, säger att regimens mål uppenbarligen är att få bort människor från områden som varit relativt förskonat från krigsskador.

– De bombar städerna och deras utkanter för att tvinga människor att fly, säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons