Annons

Asap-fans på plats: "Han kommer bli dömd"

Intresset för att följa rättegången mot Asap Rocky på plats är stort. Många åhörare har tagit sig till Stockholms tingsrätt för att följa förhandlingarna på plats.
Nöje • Publicerad 1 augusti 2019
Marie-Thiella Hakizimana och Queen Jonsson väntar på sina biljetter till torsdagens rättegång.
Marie-Thiella Hakizimana och Queen Jonsson väntar på sina biljetter till torsdagens rättegång.Foto: Fredrik Persson/TT

– Det ska bli väldigt spännande i dag när vi får höra Rakim prata, säger åhöraren Pamela Boston till TT.

Hon är en av många som tagit sig till Stockholms tingsrätt för att följa rättegången mot världsstjärnan Asap Rocky (Rakim Mayers) på plats i Stockholms tingsrätt.

Annons

Pressuppbådet är inte lika stort som under tisdagens förhandlingar, men de cirka 30 biljetter som finns tillgängliga för allmänheten tog snabbt slut. Många blev utan.

Pamela Boston kommer ursprungligen från Kentucky i USA, men har bott i Sverige i 50 år. Nu är hon på plats av intresse för att se skillnaderna mellan det svenska och amerikanska rättsväsendet. Hon fascineras också över Donald Trumps intresse för fallet, säger hon.

– Jag tror att Trump känner sig väldigt stolt över framgångsrika amerikaner. Man säger att han är rasist, men jag tror inte det handlar om det. Jag tror att han är en elitist som tycker att alla ska vara framgångsrika. Han är säkert väldigt charmerad av Rocky, säger hon.

Marie-Thiella Hakizimana och Queen Jonsson, båda 16 år, säkrade sina biljetter till dagen snabbt. De klev upp tidigt för att ta sig från Hagsätra i södra Stockholm. Enligt dem själva tillhör de inte gruppen "hard-core fans", utan är egentligen mest intresserade av att se hur en stor och uppmärksammad rättegång går till.

– Innan rättegången var vi ganska säkra på hur det hade gått till och att han var oskyldig. Nu har vi fått en annan bild, säger Marie-Thiella Hakizimana till TT.

På frågan om hur de tror det kommer att sluta för världsartisten svarar de med en mun:

– Han kommer bli dömd.

– Det ser inte bra ut för honom, säger Marie-Thiella Hakizimana.

Mia Holmberg Karlsson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons