Annons

Maskerade personer till attack mot poliser

Flera maskerade personer gick till attack mot polisen i Göteborg i går kväll. Inga personer skadades i samband med händelsen men en stor polisinsats inleddes på plats.
Brott • Publicerad 4 augusti 2019
En polispatrull har attackerats av flera maskerade personer. Arkivbild.
En polispatrull har attackerats av flera maskerade personer. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De maskerade personerna kastade sten mot en polisbil som befann sig på Hisingen och när tumultet växte inleddes en stor polisinsats, rapporterar .

– Det är en polispatrull som möter ett 20-tal maskerade personer som kastar sten mot dem, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl, till TT.

Annons

Samtliga inblandade är män i 20-årsåldern som tidigare är kända hos polisen.

– De är kända för narkotikahandel, det är stölder, det är det som gäng sysslar med. Det är ett lokalt gäng, de lever på brott helt enkelt, säger Morten Gunneng.

Det ska även ha förekommit skadegörelse i området. Ingen person har skadats.

Morten Gunneng säger att det har varit relativt lugnt i området där attacken skedde och att den här typen av händelser inte skett på några år.

– Det finns säkert en anledning till att det här uppstod, men jag kan med säkerhet inte säga vad i nuläget, men polisen kommer att titta vidare på det här, säger han.

En person misstänks för drograttfylleri och tre personer misstänks för narkotikabrott. Samtliga har släppts.

Polisen rubricerar händelsen som våldsamt upplopp.

Beri Zangana/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons