MFF:s motståndare hade lekstuga med Quaison

Returmötet kan bli en svettig historia för Malmö FF.
De himmelsblås motståndare i Europa League, Wolfsburg, hade på söndagen lekstuga med Robin Quaisons Mainz.
Fotboll • Publicerad 23 februari 2020
Wolfsburgs Renato Steffen. Arkivbild.
Wolfsburgs Renato Steffen. Arkivbild.Foto: Peter Steffen/AP/TT

16-delsfinalen i Europa League mellan Malmö FF och Wolfsburg lever i allra högsta grad efter att Skånelaget förlorat med 1–2 borta på Volkswagen Arena i veckan.

Men den tyska Bundesligasjuan visar att formen är god – och gav på söndagen en fingervisning om att man blir svårslagna i returmötet på Stadion i Malmö.

Wolfsburg vann med hela 4–0 hemma mot Mainz, med svenske landslagsanfallaren Robin Quaison i startelvan.

1–0 kom i den 21:a minuten via ett vackert långskott i krysset från Josip Brekalo, samme spelare som även bjöd på ett fint mål mot Malmö när han kvitterade till 1–1.

2–0 satte Renato Steffen precis före halvtid, en ledning som fördubblades i den andra halvleken efter att Yannick Gerhardt gjort 3–0 och Steffen noterats för ytterligare en fullträff.

Malmö–Wolfsburg spelas på torsdag med avspark klockan 18.55.