Annons

Michel Owen och Alan Shearer i ordbråk

Två av Englands största målsprutor har kommit på kant med varandra.
Michael Owen riktar i sin nya självbiografi "Reboot" skarp kritik mot Alan Shearer – som svarar bitskt inför öppen ridå.
"Alan var rasande på mig", skriver Owen i boken.
Fotboll • Publicerad 3 september 2019
2009, när Newcastle åkte ur Premier League, var Alan Shearer (till vänster) manager i klubben och Michael Owen (höger) anfallare i laget. Arkivbild.
2009, när Newcastle åkte ur Premier League, var Alan Shearer (till vänster) manager i klubben och Michael Owen (höger) anfallare i laget. Arkivbild.Foto: Scott HeppellL/AP/TT

Sex år har gått sedan den förre engelske landslagsanfallaren Michael Owen hängde upp fotbollsskorna på hyllan. Nu är han aktuell med en självbiografi som har skapat rubriker på de brittiska öarna efter att ett utdrag publicerats i tidningen Daily Mirror.

I boken framgår bland annat att Owen ångrade sin flytt till Newcastle från spanska jätten Real Madrid 2005, som han menar var ett steg nedåt i karriären.

Annons

Sejouren slutade på sämsta sätt – med degradering till The Championship efter en mardrömssäsong i Premier League. Owen upplevde senare att han fick ta på sig en orimligt stor del av skulden och att klubbikonen Alan Shearer, som vid tidpunkten nyligen hade avslutat sin spelarkarriär och tillfälligt tagit över Newcastle som ny manager, inte tog ansvar för den fiaskoartade utgången.

"Var rasande på mig"

"Han plockades in på St James' Park som en frälsare... det kunde ha blivit en fantastisk historia. Men han misslyckades. Newcastle United åkte ut... snarare än att titta närmare på sina egna brister så var det lättare att skylla på Michael Owen", skriver Owen i sin självbiografi och fortsätter:

"Det var inte förrän tre månader senare som jag upptäckte att Alan tydligen var rasande på mig. Inte bara det, det kom fram att han talade om för vem som än lyssnade vad han tyckte om mig".

När Alan Shearer tog del av utdraget svarade han med att på sitt Twitter-konto lägga upp en video där Michael Owen säger att han i slutet av sin karriär "hatade" att spela fotboll och att han bara "ville lägga av de sista sex-sju åren".

"Ja, Michael, det ville vi också när du tjänade 120 000 pund (motsvarande 1,3 miljoner kronor med dagens valutakurs) i veckan", skriver Shearer intill videon.

Ifrågasätter lojaliteten

Owens svar till den forne landslagsanfallaren? Ett ifrågasättande av Newcastle-legendarens lojalitet.

"Jag minns att du var nära att skriva på för Liverpool efter att Sir Bobby Robson (tidigare manager i Newcastle) satte dig på bänken. Du gjorde allt för att ta dig därifrån", replikerar Owen på Twitter.

Han tillägger kort och gott att det nog är bäst att läsa boken i sin helhet så utdragen inte blir tagna ur sitt sammanhang.

"Min bok har skapat mängder av rubriker den här morgonen men de måste sättas in i sin kontext. Jag har varit tyst i flera år när jag fått massor av kritik. Så fort du läst boken kan du bilda din egen uppfattning".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons