Annons

Man svårt misshandlad – opererades akut

Brott • Publicerad 8 december 2019
En man har misshandlats svårt i Linköping. Brottet rubriceras som mordförsök alternativt dråpförsök. Arkivbild.
En man har misshandlats svårt i Linköping. Brottet rubriceras som mordförsök alternativt dråpförsök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 20-årsåldern har förts med ambulans till sjukhuset i Linköping efter ett misstänkt mordförsök. Mannen opererades akut för allvarliga skador vid ankomsten till sjukhuset, skriver Östgöta-Correspondenten.

Polisen fick larmet klockan 16.25 på söndagen och några minuter senare hittades den skadade mannen utanför ett köpcentrum i stadsdelen Skäggetorp. Enligt polisen har troligtvis något tillhygge använts mot honom.

Annons

– Det lutar åt att det kan vara något vasst föremål, vi pratar inte om skjutvapen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till TT.

Under kvällen spärrade polisen av platsen där mannen hittades samt ett område inne i köpcentret.

– Vi vet inte säkert var brottet har begåtts, säger Thomas Agnevik.

En förundersökning om mordförsök alternativt dråpförsök har inletts. Ännu finns ingen misstänkt.

– Vi har tagit föremål i beslag, vi fortsätter att hålla förhör med personer som vi behöver prata med och vi kommer så fort det är möjligt att prata med den drabbade, säger Thomas Agnevik.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons