Annons

Misstänkt terrorist skickade fängelsebrev

Nya Zeeland • Publicerad 14 augusti 2019
Brenton Tarrant står anklagad för att ha dödat 51 människor. Han misstänks även för terrorbrott. Arkivbild.
Brenton Tarrant står anklagad för att ha dödat 51 människor. Han misstänks även för terrorbrott. Arkivbild.Foto: Mark Mitchell/AP/TT

Brenton Tarrant som misstänks ha skjutit ihjäl 51 personer i två moskéer i Christchurch har lyckats skicka ett sex sidor långt brev från fängelset till en rysk man, rapporterar medier i Nya Zeeland.

Det mesta av innehållet i brevet, som var undertecknat med Tarrants signatur, uppges ha varit harmlöst men i slutet av det hade han skrivit en uppmaning till likasinnade att agera. Premiärminister Jacinda Ardern säger att meddelandet aldrig borde ha tillåtits skickas iväg och att hon är övertygad om att restriktionerna i fängelset kommer att skärpas.

Annons

– Jag tror att varje nyzeeländare förväntar sig att den här individen inte ska ha möjlighet att sprida sina hatfulla budskap från sin plats bakom galler, säger hon under en pressträff, rapporterar tidningen .

Alla fångar i Nya Zeeland har rätt att skicka och ta emot brev. Däremot kan fängelset besluta om att stoppa brev från och till intagna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons