Annons

Misstänkta mördare i Kanada hittade döda

De två tonåringar som misstänks ha mördat tre personer i Kanada har hittats döda, enligt polis i provinsen Manitoba.
Kanada • Publicerad 7 augusti 2019
Polisen söker igenom ett hus i jakten på mördarna. Arkivbild.
Polisen söker igenom ett hus i jakten på mördarna. Arkivbild.Foto: Royal Canadian Mounted Police/AP/TT

Tidningen rapporterar att kropparna hittades i tätbevuxen terräng nära Nelsonfloden i provinsens norra delar – nära 180 mil fågelvägen från det område där de misstänkta morden begicks i provinsen British Columbia i västra Kanada.

Enligt polisen ska kropparna nu obduceras, men utredare tror att det rör sig om de misstänkta mördarna. Flera föremål med koppling till tonåringarna hittades vid floden.

Annons

En omfattande polisjakt, med understöd av bland andra dykare och flygvapnet, har pågått i runt två veckor för att hitta de två unga männen, 18 respektive 19 år gamla.

Tonåringarna misstänks ha flytt in i den glesbefolkade delen av Manitoba, i centrala Kanada, efter att ha dödat ett turistpar och en äldre man i juli.

Paret, en 23-årig man från Australien och en 24-årig kvinna från USA, hittades ihjälskjutna vid en motorväg vid Liard Hot Springs i British Columbia den 15 juli, skriver .

Fyra dagar senare hittades kvarlevorna av en 64-årig man från Vancouver vid samma motorväg, runt två kilometer från en bränd husbil som senare visade sig tillhöra de två tonåringarna.

Joel Malmén/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons