Mögel och smuts hittat i kylrum på förskola

Samhälle • Publicerad 7 april 2019
Mögel hör inte hemma i förskolan. Arkivbild.
Mögel hör inte hemma i förskolan. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Vid en kontroll av en kommunal förskola i Eskilstuna noterade kommunens miljökontor stora brister i renhållningen i kökets kylrum där det bland annat förvaras grönsaker och frukt, rapporterar

Vid ett besök förra året anmärkte en miljöinspektör på att kökets kylrum var smutsigt. När förskolan besöktes ett år senare upptäcktes mögel, spindelväv och ett stort hål vid dörrkarmen som utgör risk för att skadedjur kan ta sig igenom. Nu kräver miljökontoret att bristerna åtgärdas.

– Man städade efter den första anmärkningen, och det höll väl ett tag, men inte tillräckligt länge uppenbarligen. Vi har som regel väldigt hög hygiennivå i våra kök och därför blir jag lite ledsen när något sånt här uppdagas, säger kommunens måltidschef Simone Saul till Eskilstuna-kuriren.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.