Annons

Mordmisstänkt har utlämnats till Sverige

Brott • Publicerad 5 september 2019
En ukrainsk man har nu utlämnats till Sverige misstänkt för mordet på en 70-åring i Markaryd. Arkivbild.
En ukrainsk man har nu utlämnats till Sverige misstänkt för mordet på en 70-åring i Markaryd. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En ukrainsk man som är misstänkt för mordet på en 70-årig man har utlämnats till Sverige, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Den 48-årige mannen häktades i sin frånvaro i slutet av juli och efterlystes internationellt. Den 20 augusti greps han av tysk polis och vid en domstolsförhandling i Tyskland motsatte han sig inte att bli utlämnad till Sverige.

Annons

Nu väntar förhör och häktningsförhandling i Växjö tingsrätt under fredagseftermiddagen.

– Då berörde man enbart utlämningsproceduren. Han ska förhöras när han kommer till Växjö, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Ytterligare en man är häktad i sin frånvaro, men han har ännu inte gripits. Polisen har inte heller kunnat hitta 70-åringens stulna bil.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons