Annons

Motorprinsen och rallykungen invigde rallyt

Carl Philip är hertig av Värmland.
När Rally Sweden invigdes tog prinsen plats jämte rallykungen.
Rally • Publicerad 13 februari 2020
Hertigen av Värmland, prins Carl Philip, var som vanligt på plats som invigningstalare i Karlstad. Som en extra krydda hoppade prinsen in som kartläsare åt rallykungen, den sexfaldige världsmästaren, Sébastien Ogier.
Hertigen av Värmland, prins Carl Philip, var som vanligt på plats som invigningstalare i Karlstad. Som en extra krydda hoppade prinsen in som kartläsare åt rallykungen, den sexfaldige världsmästaren, Sébastien Ogier.Foto: Micke Fransson/TT

Karlstadspubliken blev snuvade på första sträckan i Rally Sweden. Först på fredagen börjar allvaret.

I stället blev det fullfartstest runt Färjestads travbana. Och som en extra krydda hoppade prins Carl Philip in som kartläsare åt rallykungen, den sexfaldige världsmästaren, Sébastien Ogier.

Annons

– Härligt, vilken känsla. Fantastiskt, sade prinsen efteråt.

– Jag funderar på att byta kartläsare. Är du ledig i helgen? skämtade Ogier.

Hertigen av Värmland var som vanligt på plats i Karlstad som invigningstalare.

Det blev en blandad uppvisning där några förare körde för fullt för att ge publiken rallygodis, medan andra tog det lugnare för att spara bilarna.

Pontus Tidemand satte bästa tiden i WRC2-klassen. Hans markering ger förtroende inför fredagen.

– Det blir ett sprintrally. Det blir mycket aktion, riktigt häftigt, förklarade en upprymd Tidemand.

Johan Kristoffersson i WRC3-klassen ville dock inte ge upp slaget om Värmland, och straffade Tidemand med ett par tiondelar.

Årets Rally Sweden är den 70:e upplagan. Första rallyt 1950 kördes som ett sommarrally. Först 1965 flyttades rallyt till vintern. Och 1967 landade det till slut i Värmland.

Rallyt startar med tävlingssträckor i Norge på fredagsförmiddagen.

Jonas Dagson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons