NBA-lagen nobbar media

Basket • Publicerad 11 oktober 2019
Brooklyn Nets Spencer Dinwiddie. Arkivbild.
Brooklyn Nets Spencer Dinwiddie. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Konflikten mellan den amerikanska basketligan NBA och Kina fortsätter. Nu har NBA valt att göra Brooklyn Nets och Los Angeles Lakers otillgängliga för medier under resten av lagens Kina-vistelse, skriver ESPN-reportern Dave McMenamin på Twitter.

I ett uttalande, som citeras av McMenamin, säger NBA att lagen "har satts i en komplicerad och aldrig tidigare skådad situation" och att det vore orättvist att be dem uttala sig om situationen i nuläget.

Den pågående krisen inleddes när Houston Rockets general manager Daryl Morey i en kommentar på Twitter gav sitt stöd åt proteströrelsen i Hongkong. Efter kritik från Kina tog Morey bort kommentaren, men NBA och NBA-kommissionären Adam Silver har ställt sig bakom Morley och hans rätt att utnyttja sin yttrandefrihet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.