Nipsey Hussles misstänkte mördare nekar

Nöje • Publicerad 5 april 2019
Folk tänder ljus vid den plats i Los Angeles, Kalifornien, där rapparen Nimpsey Hussle sköts till döds i onsdags.
Folk tänder ljus vid den plats i Los Angeles, Kalifornien, där rapparen Nimpsey Hussle sköts till döds i onsdags.Foto: Damian Dovarganes/AP/TT

Den man som greps i Los Angeles, Kalifornien, i onsdags, misstänkt för mord på rapparen Nipsey Hussle, nekar till anklagelserna. Inför en domstol i Los Angeles hävdade 29-åringen, genom sin advokat, att han är oskyldig till att ha dödat den Grammis-nominerade rapparen.

29-åringen hålls nu mot en borgenssumma på fem miljoner dollar, motsvarande 45 miljoner kronor, i väntan på en ny domstolsutfrågning den tionde maj.

Hussle, vars riktiga namn var Ermias Asghedom, sköts med flera skott utanför sin klädbutik i södra Los Angeles, den 31 maj. Två andra personer skadades också vid tillfället.

29-åringen misstänks för mord och försök till mord. Utredare tror att den misstänktes motiv skulle vara en personlig dispyt mellan honom och den avlidne rapparen. Om han döms riskerar han livstids fängelse.

Nipsey Hussle har sagt att han tidigare tillhört ett gatugäng men att han genom sitt kändisskap i stället tagit en roll som samhällsaktivist och organisatör.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.