Annons

Nordqvist åtta under efter tre dagar

På måndag tas Solheim Cup-laget ut. Kanske är det nerverna inför det som gör att Anna Nordqvist och Caroline Hedwall, som båda har en plats i nuläget, bjuder på blandat spel i Scottish Open.
Nordqvist är 14:e och Hedwall 32:a inför sista rundan.
Golf • Publicerad 10 augusti 2019
Caroline Hedwall. Arkivbild
Caroline Hedwall. ArkivbildFoto: Laurent Cipriani/AP/TT

Anna Nordqvist visade upp en blandad kompott tredje dagen på USA-tourtävlingen i golf i Skottland. Sex birdies men också fyra bogeys blev hennes facit i 69-rundan. Hon är totalt åtta under par och ligger på 14:e plats i en tävling som toppas av thailändskan Moriya Jutanugarn på minus 16.

Nordqvist är femma av de fem europeiskor på världsrankingen som får en plats i Europas Solheim cup-lag som tas ut på måndag och bör klara sin plats.

Annons

Svårare är det för Caroline Hedwall vars jojo-spel fortsätter i Skottland. Efter 65 respektive 74 slag de två första rundorna blev det en 70-runda tredje dagen. Hedwall spelade stabilt med en bogey och två birdies och totalt 209 slag, fyra under par. Dock blev det inga större förändringar placeringsmässigt, hon ligger på 32:a plats inför slutrundan.

De tre första på europarankningen har en plats i Solheim Cup-laget och Hedwall är tvåa. Trea är nederländskan Anne van Dam som spelar riktigt bra, hon ligger femma. Den enda som skulle kunna peta bort Hedwall från topp tre är Celine Boutier, Frankrike, men hon är ett slag efter Hedwall med en dags spel kvar till uttagningen.

I skuggan av de stora svensknamnen spelade Linnea Ström strålande och hade bland annat en eagle, två under par, på det 16:e hålet. Hennes 68 slag förde upp henne till en 18:e plats, sju under par.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons