Annons

Nordqvist vill ha revansch efter tung förlust

Europa har segervittring, men det går riktigt tungt för svenskorna i Solheim Cup.
I singlarna får de en sista chans till revansch.
Golf • Publicerad 14 september 2019
Anna Nordqvist. Arkivbild.
Anna Nordqvist. Arkivbild.Foto: Russell Cheyne/Reuters/TT

Efter fredagens jätteförlust för Nordqvist och Caroline Hedwall var det bara den förstnämnda som fick förnyat förtroende i lördagsmorgonens foursomespel.

Det blev en märklig match. Anna Nordqvist och nederländska debutanten Anne van Dam började strålande och var fyra upp redan efter sex hål mot Marina Alex och Morgan Pressel.

Annons

På sjuan vände allt. Europeiskorna hade greppet om hålet, men stod för en svag treputt samtidigt som Alex drog i en långputt för par.

Blåsigt och svårspelat

Sedan var det USA för hela slanten på ett kylslaget och rejält vindpinat Gleneagles. Inte minst van Dam började missa flera slag, samtidigt som Alex och Pressel spelade vasst trots väldigt svåra förhållanden.

– Hade jag fått göra om någonting så hade jag gärna slagit om första putten på sjuan, säger Nordqvist.

– Vi förlorade det hålet och sedan satte de en bra parputt på nästa. Och efter det gjorde de fyra birdies i rad. Det var en jättekonstig match.

Nordqvist och van Dam förlorade fem raka hål – från 9:an till 13:e – och på 17:e avgjorde amerikanskorna med en delning och vann med 2/1. Direkt efter matchen gick kaptenen Catriona Matthew fram till Anna Nordqvist och tog en liten pratstund. Det var inga roliga nyheter som skotskan hade att bjuda på.

– Jag fick besked om att jag skulle spela i morse, men det har blivit ändrade planer. Vi behöver spela våra bästa spelare och jag har inte varit tillräckligt bra, säger Nordqvist.

Öppet inför avslutningen

Efter foursomematcherna ledde Europa fortfarande med en poäng, men under eftermiddagens bästbollar kom USA tillbaka. Det står 8–8 inför söndagens singelavgörande som ser ut att kunna bli en riktig nagelbitare.

Caroline Hedwall fick som enda spelare vila under hela lördagen, men hon får precis som Nordqvist chans att revanschera sig när allt ska avgöras. Svenskorna är de enda spelarna i laget som inte har bidragit med poäng hittills. Kan de spräcka den nollan på söndagen är Europa ett steg närmare att vinna Solheim Cup för första gången sedan 2013.

Om Europa vinner ansluter Nordqvist och Hedwall till en exklusiv skara som har spelat i minst tre vinnande europeiska Solheim Cup-lag. Den enda svenska som har gjort det tidigare är Sophie Gustafson.

Carl Göransson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons