Annons

Northug blir landslagssponsor och mentor

Skidor • Publicerad 16 augusti 2019
Petter Northug. Arkivbild.
Petter Northug. Arkivbild.Foto: Ole Martin Wold/NTB scanpix/TT

Petter Northug har lagt skidorna på hyllan men kommer fortsatt att vara en del av det norska skidlandslaget. Dels kommer han att finnas med som sponsor och dels som mentor.

"Det var kanske inte så många som trodde att mitt namn skulle finnas mitt bland den norska skideliten efter att jag slutat", säger Northug i ett pressmeddelande.

Annons

Den tvåfaldige OS-guldmedaljören håller på att lansera sina egna multisportglasögon som han enligt avtal ska förse landslaget med, skriver det norska skidförbundet i pressmeddelandet.

Northug kommer även att axla en mentorroll för att hjälpa unga skidtalanger.

"Nu när jag inte själv är aktiv är detta en fantastisk möjlighet att ge tillbaka till sporten som har gett mig så mycket, och som fortfarande betyder mycket för mig. Att få möjlighet att lyfta lovande talanger i norsk idrott i en mentorroll blir en extra stor bonus", säger Northug.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons