Annons

Ny generaldirektör för IFAU

Arbetsmarknad • Publicerad 15 augusti 2019
Maria Hemström Hemmingsson har utsetts till ny generaldirektör för Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering. Arkivbild.
Maria Hemström Hemmingsson har utsetts till ny generaldirektör för Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Regeringen har utsett Maria Hemström Hemmingsson till ny generaldirektör för Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU).

Hon tillträder tjänsten den 1 september. Förordnandet är på sex år.

Annons

Maria Hemström Hemmingsson har tidigare bland annat varit generaldirektör för Inspektionen för socialförsäkring, tillförordnad generaldirektör för Försäkringskassan och departementsråd vid arbetsmarknadsdepartementet och socialdepartementet. Hon är doktor i nationalekonomi vid Uppsala universitet.

IFAU följer upp och utvärderar effekter av reformer och åtgärder inom arbetsmarknad, socialförsäkringar och utbildning. Med anledning av de pågående förändringarna inom arbetsmarknadspolitiken ska myndigheten följa reformeringen av Arbetsförmedlingens tjänster.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons