Annons

Ny kritik mot MSB efter helikopteraffär

Samhälle • Publicerad 10 augusti 2019
Alla MSB:s upphandlade helikoptrar måste ha samma prislapp och inställelsetid. Annars riskerar myndigheten att bryta mot lagen. Arkivbild.
Alla MSB:s upphandlade helikoptrar måste ha samma prislapp och inställelsetid. Annars riskerar myndigheten att bryta mot lagen. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) får ny kritik för sin upphandling av helikoptrar för att stärka skyddet mot skogsbränder.

Flera experter på offentlig upphandling säger till att upplägget med tio helikoptrar och möjlig tillgång till ytterligare, totalt 30 stycken – till ett dyrare pris – skulle kunna bryta mot lagen. Tidigare i år granskade SVT frågetecken kring upphandlingen.

MSB:s kommunikationsdirektör Morgan Olofsson säger till SVT att upphandlingen med helikopterfirman Heliair Sweden är korrekt och att myndigheten misslyckats med sin kommunikation till både SVT och Regeringskansliet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons