Annons

Person anhållen för medhjälp till Malmömord

Brott • Publicerad 10 september 2019
En kvinna lägger ner en ros vid minnesplatsen på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö där en 30-årig kvinna sköts till döds den 26 augusti. Arkivbild.
En kvinna lägger ner en ros vid minnesplatsen på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö där en 30-årig kvinna sköts till döds den 26 augusti. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En person har anhållits som misstänkt för medhjälp till mordet på en kvinna i stadsdelen Ribersborg i Malmö, bekräftar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Tidningen hänvisade tidigare under dagen till domstolshandlingar där det framgick att en man hade anhållits och tilldelats offentlig försvarare, då ville inte polis och åklagare kommentera uppgifterna.

Annons

Tidigare har en 19-årig man suttit häktad som misstänkt för medhjälp till mordet, men han släpptes den 5 september.

Kvinnan mördades på öppen gata på Sergels väg i Malmö den 26 augusti. Enligt vittnen höll hon sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten. På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons