Annons

Ny polisgrupp ska utreda våldtäkter

Brott • Publicerad 9 september 2019
Ny polisgrupp ska fokusera på våldtäktsutredningar. Arkivbild.
Ny polisgrupp ska fokusera på våldtäktsutredningar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En ny utredningsgrupp inom polisen ska arbeta mer riktat mot att utreda våldtäkter. Femton personer ingår i gruppen som är ett pilotprojekt inom polisområde Stockholm nord.

"Syftet med den nya sexualbrottsgruppen är att skapa en renodlad resurs som får möjlighet att över tid bygga upp en hög kompetens inom en brottskategori, som genererar särskilt utsatta brottsoffer", säger Niklas Kraft i polisområde Stockholm nord som ska leda verksamheten, i ett pressmeddelande.

Annons

Polisen hoppas bland annat på att kunna förbättra utredningsresultaten när det gäller våldtäkter. Projektet är i dagsläget tänkt att pågå fram till slutet av 2020.

Antalet anmälda våldtäkter i Stockholmsregionen, som också innefattar Gotland, har ökat med närmare 20 procent under första halvåret i år jämfört med samma period i fjol, skriver tidningen .

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons