Annons

Nyzeeländsk rugbylegendar död

Rugby • Publicerad 4 augusti 2019
Rugby är otroligt stort i Nya Zeeland och landets landslag, All Blacks, har vunnit VM tre gånger. Här från segern 2011. Arkivbild.
Rugby är otroligt stort i Nya Zeeland och landets landslag, All Blacks, har vunnit VM tre gånger. Här från segern 2011. Arkivbild.Foto: Dita Alangkara

En av Nya Zeelands största rugbyhjältar, Brian Lochore, har avlidit efter en tids sjukdom.

Lochore spelade i landets rugbylandslag, All Blacks, under flera år på 1960-talet och början av 1970-talet och var under en del av tiden lagets kapten. Efter sin spelarkarriär blev han också förbundskapten och ledde laget när det för första gången blev världsmästare, 1987.

Annons

– Vi har förlorat en verkligen legendar, en orubblig spelare på plan och en högt respekterad person vid sidan av planen, säger Steve Tew, ordförande i landets rugbyförbund.

Lochore adlades av landets regering 1999 för sina insatser för samhället och i sporten. Brian Lochore blev 78 år gammal.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons