Annons

Oavgjort inför avslutningen i Solheim Cup

Det är upplagt för en rafflande avslutning i Solheim Cup.
Det står 8–8 inför de avgörande singlarna.
Golf • Publicerad 14 september 2019
Lördagens spel i Solheim Cup bjöd på dramatik.
Lördagens spel i Solheim Cup bjöd på dramatik.Foto: Peter Morrison/AP/TT

Ingen kan heller klaga på golfdramatiken som bjöds redan under lördagseftermiddagens bästbollar på Gleneagles. Det var fyra matcher som svängde fram och tillbaka och ett tag var läget riktigt mörkt för det europeiska laget, som ledde med en poäng efter förmiddagens foursomematcher.

Efter ungefär halva rundan hade USA ledningen i alla matcher samtidigt och såg ut att vara på väg mot en chockvändning inför singlarna. Men i riktigt brutalt golfväder – kraftiga vindar och en del regn – lyckades europeiskorna komma tillbaka.

Hundraprocentigt succépar

Annons

Georgia Hall och Céline Boutier hade tillsammans vunnit två foursomes, men såg ut att vara på mot en given förlust mot Ally McDonald och Angel Yin när amerikanskorna var fyra upp redan efter sju hål. Med fem hål kvar skiljde fortfarande tre till USA:s fördel, men då vann Hall och Boutier fem raka hål och säkrade en enormt viktig poäng för Europa. Den franska succédebutanten Boutier visade vägen mot vändningen när hon satte en lång eagleputt på 14:e hålet.

– Vi började inte så bra och vädret var hemskt. Men sista nio spelade vi riktigt bra golf, säger Georgia Hall.

Caroline Masson och Jodi Ewart Shadoff hade ett ypperligt läge att vinna sin match mot Lexi Thompson och Marina Alex. Men Massons korta birdieputt på 18:e missades knappt och det tysk-engelska paret fick nöja sig med en halv poäng.

Publiken hjälper Europa

I de övriga två matcherna höll USA undan och läget är därmed helt jämnt – 8–8 – inför söndagens tolv singlar.

Europa behöver minst 14,5 poäng för att återta Solheim Cup-bucklan efter två raka förluster. Med publikens stöd i ryggen hoppas hemmalaget bryta den amerikanska dominansen.

– Det är fantastiskt att se så mycket folk på banan, speciellt när det börjar regna och det redan blåser riktigt mycket. Men de stannade ute och stöttade oss och det var precis vad vi behövde. I morgon kommer det nog vara ännu mer folk, säger Georgia Hall.

Carl Göransson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons