Annons

Ødegaard hoppas att Isak bänkas i derbyt

Han har tidigare berömt Alexander Isak.
Med drygt ett dygn kvar till EM-kvalmötet valde Norges Martin Ødegaard att berätta innehållet i sitt senaste sms till svensken.
Fotboll • Publicerad 7 september 2019
Martin Ødegaard på en presskonferens inför EM-kvalmötet med Sverige på Friends arena.
Martin Ødegaard på en presskonferens inför EM-kvalmötet med Sverige på Friends arena.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Martin Ødegaard var inte mycket för att dölja sin sms-konversation med Alexander Isak, utan drog snabbt innehållet under inledningen av presskonferensen på Friends arena.

Den norske mittfältaren ska ha gratulerat sin lagkompis i spanska Real Sociedad för målen mot Färöarna och dessutom skickat i väg en liten passning där han hoppades att svensken inte skulle få spela på söndagskvällen.

Annons

Isaks svar, i alla fall enligt Ødegaard:

– Han önskade mig en trevlig resa...

"Lillebror"

Bortsett från hans skämtsamma önskan om Isaks speltid, var det en glad 20-åring som träffade svenska och norska medier inför grannderbyt.

Med ett ständigt närvarande leende – och förbundskapten Lars Lagerbäck nöjt smilande vid sin sida – fortsatte han att blanda skoj med allvar.

– Det är väl ingen hemlighet att vi har varit lillebror länge men jag hoppas att vi kan vinna och ändra på det, sade Ødegaard och intygade att han inte kände någon extra press av att sticka ut hakan.

– Nej, det tycker jag inte.

– Det är alltid bra att vara lite kaxig, det tror jag.

Martin Ødegaard verkade inte heller bekymrad när han hörde att svenskarna har tänkt spela fysiskt mot honom.

– Nej, det har jag inte funderat på. Vi har elva spelare på planen och sedan flera på bänken. Det blir många att hålla koll på, säger han.

Lagerbäck:

Annons

– Martin har upplevt en del fysiska matcher och jag tror att de här spelarna har så mycket erfarenhet, så det ska inte betyda något, säger han.

"Tätare match"

Förbundskaptenen räknar med att mötet i Solna kommer att skilja sig jämfört med 3–3-matchen i Oslo i mars.

– Jag tror att det blir en tätare match. Det blev lite rock'n'roll och öppna landskap i den förra matchen. Sverige får gärna fortsätta så men vi ska försöka ha ett lite bättre försvarsspel än vad vi hade under sista 25 minuterna, säger han.

Och visst har han koll på Alexander Isak – Sveriges motsvarighet till Martin Ødegaard.

– Han har gjort det fantastiskt bra för att ha varit i en frysbox ganska länge, om man får uttrycka sig så. Sedan fick han blomma i Holland, säger Lars Lagerbäck.

– Det syntes redan under AIK-tiden att han var en väldigt stor talang. Det har blivit en ganska bra fotbollsspelare, det tycker jag.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons