"Orange is the new black" startar fond

Tv • Publicerad 26 juli 2019
Uzo Aduba och Samira Wiley i "Orange is the new black". Samira Wiley spelar rollfiguren Poussey, som fått en fond uppkallad efter sig. Pressbild.
Uzo Aduba och Samira Wiley i "Orange is the new black". Samira Wiley spelar rollfiguren Poussey, som fått en fond uppkallad efter sig. Pressbild.Foto: Jojo Whilden/Netflix/AP/TT

Skaparna av tv-serien "Orange is the new black" har startat en fond med ändamålet att bidra till förändringar inom det amerikanska rättssystemet. Fonden kommer även att spela en roll i den sjunde och sista säsongen av serien, som precis haft premiär på Netflix, skriver .

The Poussey Washington Fund har fått sitt namn efter en av rollfigurerna i "Orange is the new black" och som går ett bittert öde till mötes i serien. Fonden kommer att ge stöd till åtta ideella organisationer i USA, bland annat organisationer som jobbar för att stötta kvinnor som suttit i fängelse och för att få ned antalet fångar i amerikanska fängelser.

Seriens skapare Jenji Kohan säger att fonden är ett sätt att få rollfigurerna att leva vidare.

"På det här sättet kan vi fortsätta att göra ett avtryck även efter att serien har tagit slut", säger hon i ett .

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.