Annons

Ovanligt framträdande av Spacey – läste dikt

Trakasserianklagade skådespelare Kevin Spacey gjorde ett ovanligt framträdande i Rom under fredagen. Inför förvånade museibesökare läste han dikten "Boxaren" av den italienske poeten Gabriele Tinti.
Nöje • Publicerad 3 augusti 2019
Kevin Spacey läste poesi vid ett museum i Rom. Arkivbild.
Kevin Spacey läste poesi vid ett museum i Rom. Arkivbild.Foto: Steven Senne/AP/TT

Dikten handlar om en nedgången och ensam boxare och reciterades av Spacey framför bronsstatyn "Boxaren från Quirinalen" på Palazzo Massimo alle Terme. På plats var ett 50-tal museibesökare och en skara journalister som tipsats av skådespelarens pr-team, enligt .

Gabriele Tinti skriver i ett mejl till att han bjöd in Spacey att läsa dikten då han är världens enligt honom bästa skådespelare.

Annons

Kevin Spaceys karriär har gått skarpt utför sedan han först blev anklagad för sexuella trakasserier 2017. Han har dock gjort ett fåtal publika utspel sedan dess.

Han har dykt upp oanmäld i rätten, delat ut pizza till paparazzifotografer och i december 2018 svarade han på anklagelserna i en video där han iklädde sig rollen som Frank Underwood från "House of cards". Samma tv-serie han fick sparken från 2017.

I juli lade en åklagare i Massachusetts ned ett fall mot Kevin Spacey, men skådespelaren är fortfarande föremål för två utredningar om sexövergrepp i Storbritannien och Los Angeles. Totalt har omkring 30 män riktat anklagelser mot honom sedan metoo-rörelsen drog i gång i slutet av 2017.

Jon Lindhe/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons