P3 sänder dansmusik över Europa

Nöje • Publicerad 4 oktober 2019
Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick kommer att vara med och sända dansmusik i en P3-sändning som hörs över Europa. Arkivbild.
Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick kommer att vara med och sända dansmusik i en P3-sändning som hörs över Europa. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

P3 är en av åtta europeiska radiobolag som kommer att delta i storsändningen "Europe's biggest danceshow". Under sju timmar fredagen den 11 oktober kommer radiokanalerna turas om att sända dansmusik ut över Europa.

P3 kommer att sända mellan klockan 21 och 22 under kvällen med programledaren Samir Yosufi, som får sällskap i studion av duon Rebecca & Fiona.

"Sju timmar dans i P3 känns som en dröm för ett fan av klubbmusik som jag. Det här kommer bli en lyxig djupdykning i den euroepiska elektroniska musiken och det ska bli extra kul att få visa upp den svenska scenen för våra europeiska grannar," säger Samir Yosufi i ett pressmeddelande.

Brittiska BBC initierade maratonsändningen och är också först ut. Efter Stockholm tas stafettpinnen över av tyska kanalen 1 Live och sedan är det Belgien, Irland, Frankrike och Nederländerna som sänder till klockan 03 på natten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.