Annons
Nyheter

Peak i Malmö väntas i slutet av maj

Coronaviruset • Publicerad 9 april 2020
Per-Erik Ebbeståhl, ledningsstrateg, under Malmö stads pressträff om coronavirusets utveckling.
Per-Erik Ebbeståhl, ledningsstrateg, under Malmö stads pressträff om coronavirusets utveckling.Foto: Andreas Hillergren/TT

Malmö ligger fortsatt fyra till fem veckor efter Stockholm i utvecklingen kring coronaviruset, bedömer kommunens ledningsstrateg Per-Erik Ebbeståhl.

– I det läge Stockholm är i nu förväntar vi oss att vara någonstans i slutet av maj till början på juni, säger han vid en pressträff.

Annons

Han konstaterar att Region Skåne ligger på plats 17 bland de svenska regionerna när det gäller antalet smittade per invånare. Men ett orosmoln är att det nu också i Malmö finns smitta på äldreboenden. Det handlar om två konstaterade fall, enligt Gisela Öst, förvaltningsdirektör för hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen.

Personalfrånvaron inom äldreomsorgen ligger på mellan 10 och 20 procent och samtidigt har det kommit in ansökningar från 1 400 personer som vill arbeta där.

– I dagsläget har vi tillräckligt med skyddsutrustning, säger Gisela Öst.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons