Annons

Pelé: "Tack för era böner och oro"

Pelé påstås vara deprimerad, skör och ha en vacklande hälsa. Men det tillbakavisar den brasilianske fotbollslegendaren.
Fotboll • Publicerad 14 februari 2020
Pelé avdramatiserar uppgifter om sin vacklande hälsa. Arkivbild.
Pelé avdramatiserar uppgifter om sin vacklande hälsa. Arkivbild.Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

– Jag är 80 år och har bra dagar och dåliga dagar vilket är normalt för en person i min ålder, fortsätter Pelé i uttalandet.

Det var i en intervju tidigare i veckan som sonen Edinho berättade att Pelé inte har återhämtat sig efter en höftoperation och flera gånger de senaste åren varit inlagd på sjukhus.

Annons

– Han skäms, vill inte gå ut, vill inte bli sedd eller göra någonting som innebär att han lämnar sitt hem. Han är väldigt skygg, sade Edinho till brasilianska TV Globo.

"Han skäms"

Ett uttalande som Pelé avdramatiserar.

– Jag fortsätter att acceptera mina fysiska begränsningar på bästa sätt, men jag försöker hålla bollen i rullning, säger han.

Enligt vänner till Edson Arantes do Nascimento, som han egentligen heter, är den före detta fotbollsstjärnans schema mer hektiskt än på många år med fotograferingar, sponsorsamarbeten och arbetet med en dokumentär om hans liv.

– Jag undviker inte mina åtaganden i ett alltid hektiskt schema, säger Pelé.

Slog igenom 1958

Brasilianaren fyller 80 år i oktober och är den hittills ende i herrfotbollen som vunnit tre VM-guld. Han spelade större delen av sin karriär i brasilianska Santos innan han gjorde en uppmärksam övergång till New York Cosmos på 1970-talet.

Internationellt slog han igenom när han som 17-åring briljerade i VM i Sverige 1958. Pelé gjorde två av målen när Brasilien vann finalen mot Sverige med 5–2.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons