Annons

Pernilla Lindberg: "Käftsmäll efter käftsmäll"

Klädd i svart mötte Pernilla Lindberg ena av karriärens mörkaste stunder.
Så här får det inte gå i en major.
Golf • Publicerad 1 augusti 2019
Pernilla Lindberg hade en mycket jobbig första runda i British Open. Arkivbild.
Pernilla Lindberg hade en mycket jobbig första runda i British Open. Arkivbild.Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

När hon prick 11.07 lokal tid signerade scorekortet räknade Lindberg ihop 78 slag – sex slag över banans par.

I klartext innebär siffrorna att det ska till en fenomenal fredagsrunda – annars kan hon glömma helgens avslutande två rundor. Lindberg måste förmodligen ned på 65, 66 slag på fredagen för att ha en chans att klara kvalgränsen.

Ger inte upp

Annons

Hon ger inte upp hoppet:

– Självklart inte, men de närmaste timmarna behöver jag sortera vad som hände och sedan komma igen. Ger upp gör jag aldrig.

Det var en alldeles för vacker morgon i Woburn för den smärtsamma upplevelse som väntade Pernilla Lindberg. Visst, hon har haft ett synnerligen tufft år, men på senare tid har hon känt att spelet tekniskt närmar sig nivåer från förr.

Majorvinnaren i ANA Inspiration 2018 peggade upp med en god känsla – och den höll, trots en inledande bogey, i sig rätt länge.

– Första nio var helt okej. Jag spelade ganska bra och gav mig själv chanser, säger hon.

Klockades av domaren

Någonstans där uppmanades hon att spela snabbare, en stressfaktor som enligt tränaren Patrik Jonsson hade negativa konsekvenser.

– Domaren började klocka henne på åttan, men när jag pratade med honom sade han att hon höll tiden. Det visste inte Pernilla. Domaren borde ha berättat det för henne. Nu blev hon stressad av det och fick in det i systemet, säger Jonsson.

Ett över par efter nio hål var några hål senare plus fem.

– Jag slog en dålig drive på tian och kom ur rytmen där... och sedan rann det bara i väg och det är inte speciellt kul, säger Lindberg.

Dagens andra dubbelbogey – på 16:e hålet – var förstås förödande.

Annons

– Jag slog drivern till högern, lite bakom träden. Jag hade ett bra avstånd med wedgen, men jag vet inte vad jag gjorde. Jag kände att jag hade ett bra avstånd att bara slå upp bollen på greenen för ett par, men hamnade i ruffen i stället.

Luften gick ur

I stället för att ha lagt grunden till en hygglig finish klev Lindberg upp på nästa sista utslagsplatsen i sällskap med scoren sju slag över par.

– Där gick luften ur mig lite.

En birdie på sista hålet var en klen tröst.

– Det är inte speciellt kul att vara där ute när det är så här, säger Lindberg som förtvivlat försöker ta med träningsspelet in på tävlingsbanorna. Efter den missade cutten på Evian Championship i förra veckan ser hon ut att missa ännu en kvalgräns i en major.

– Det är extra tungt för det har verkligen känts som att jag är på rätt väg ett tag. Och så blir det bara käftsmäll efter käftsmäll efter käftsmäll, säger hon.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons