Annons

Personal tillbaka på eldhärjad teater

Kultur • Publicerad 5 september 2019
Stora teatern i Norrköping. Arkivbild.
Stora teatern i Norrköping. Arkivbild.Foto: Niklas Luks/TT

Den föreställningstekniska personalen på eldhärjade Stora teatern i Norrköping är tillbaka i teaterhusets lokaler efter förra veckans brand – orsakad av ett blixtnedslag.

Enligt Östgötateatern, där Stora teatern i Norrköping ingår, har saneringsarbetet varit framgångsrikt och det är nu ofarligt att vistas på teatern.

Annons

Det innebär att scenteknikernas arbete med föreställningen "Faust II", som börjar den 21 september, har återupptagits. Enligt Pia Kronqvist, vd på Scenkonst Öst, är förhoppningen att föreställningen kommer att gå som planerat.

– Vi hoppas det. Det kommer nya rapporter varje dag men alla teaterns medarbetare ställer upp till hundra procent för att få teatern att bli hel, säger hon till TT.

Däremot är den del av teatern där branden härjade fortfarande avspärrad. Reparationerna inleds om några veckor och beräknas pågå fram till årsskiftet samtidigt som teaterverksamheten ska pågå parallellt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons