Peter Magnusson ansluter till Herngren-film

Film • Publicerad 2 oktober 2019
Felix Herngren regisserar "Dag för dag". Thomas von Brömssen, Martina Haag, Marianne Mörck, Sven Wollter, William Spetz spelar huvudrollerna. Pressbild.
Felix Herngren regisserar "Dag för dag". Thomas von Brömssen, Martina Haag, Marianne Mörck, Sven Wollter, William Spetz spelar huvudrollerna. Pressbild.Foto: SF Studios

Komikern Peter Magnusson ansluter till inspelningarna av Felix Herngrens dramakomedi "Dag för dag", som precis har kickat i gång med en stjärnspäckad ensemble. Filmen baseras på en historia av William Spetz och Martina Haag, som också gör två av rollerna.

Tomas von Brömssen, Sven Wollter och Marianne Mörck spelar tre personer på ett äldreboende som beger sig i väg på en husbilsresa till en självmordsklinik i Schweiz.

"För mig är det naturligt att jobba med tunga ämnen som åldrande och aktiv dödshjälp, men att försöka göra det med värme och humor. Jag själv har haft människor i min nära bekantskapskrets som avslutat sina liv på en av de omdebatterade klinikerna i Schweiz och det gör att jag känner en extra närhet till den här historien," säger regissören Felix Herngren i ett pressmeddelande.

"Dag för dag" spelas in i Göteborg och på flera platser i Europa under hösten och beräknas ha biopremiär nästa höst.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.