Annons

Pojke gripen för sin egen falska kidnappning

Nigeria • Publicerad 16 augusti 2019
Foto: 

Fem nigerianska ungdomar har gripits misstänkta för att ha försökt pressa en man i staden Jos på 500 000 naira (motsvarande drygt 13 000 kronor) genom att oriktigt påstå att de kidnappat hans 15-årige son. En av de gripna är just sonen.

Några dagar innan mannen kontaktades hade han sålt sin bil för att betala skolavgifter till sina barn och andra utgifter. Han fick då in 500 000 naira, exakt den summa ungdomarna krävde i lösesumma för den påstått kidnappade pojken.

Annons

När polisen frågade de gripna, som är mellan 15 och 22 år och som greps efter att telefonnummer spårats, varför de gjort som de gjort svarade de att de ville köpa kläder, säger Terna Tyopev, polischef i delstaten Plateau.

– Vi har gripit dem för att få reda på varför de gjorde det och om de har stått bakom andra kidnappningar som har inträffat i området, säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons